fbpx

Привлечи ги најдобрите таленти

Замени ги класичните, еднолични огласи за работа со гемифицирано интерактивно искуство кое ќе го задржи вниманието и на најпребирливите сениори од индустријата.

Со иновативен пристап до топ таленти !

Интерактивност и гемификација

Интерактивното видео ги заменува едноличните огласи на LinkedIn, кои програмерите сè почесто ги игнорираат. Им овозможува да се движат низ компанијата со само неколку кликови и да ги видат аспектите од работното место кои навистина ги интересираат.

Контролирана и дискретна комуникација

Голем број од сениорите одбиваат да комуницираат со регрутерите и да се обидат да дознаат повеќе за компанијата стравувајќи за дискрецијата. Со интерактивното видео добиваат комплетен увид во компанијата, со комплетна дискреција и има поголеми шанси да ве изберат затоа што веќе сте го премостиле првиот чекор на запознавање.

Брендирање на работодавачот

Со овој иновативен начин на претставување на отворените работни позиции, компанијата се позиционира како иновативна, авангардна и со вистинска грижа за потребите на талентите. На тој начин станува попривлечна за сениорите од индустријата, кои знаат да ги препознаат и ценат овие вредности.

Погледни ја целосната демо верзија

Реши ги најчестите проблеми при регрутација

Таленти од новите генерации во старт од брендот бараат интерактивно, персонализирано и гемифицирано искуство.

Распонот на внимание се намалува од година во година, долгите текстови и содржините без интеракција брзо стануваат здодевни и публиката ги напушта за неколку секунди

Многу повеќе сениори би влегле во интеракција за да дознаат за компанијата доколку се сигурни дека тоа на никој начин нема да ги доведе во непријатна ситуација со актуелниот работодавач.

Приказната за компанијата е попривлечна кога вклучува интерактивна содржина

0 %
од испитаниците би погледнале содржина во форма на видео отколку да прочитаат текстуален оглас за работа
0 %
од компаниите забележале раст на заинтересираноста откако вградиле интерактивно видео во нивната стратегија за работа.
0 %
од фирмите кои направиле интерактивно видео изјавиле дека планираат да креираат многу повеќе видеа во овој формат во иднина.

Види дополнителни можности за што може да се користи IEB

Компании кои користат интерактивни видеа за регрутација!

Најчесто поставувани прашања

Да, за секој клиент ќе се снима ново, посебно и оригинално видео, кое вклучува целосен и комплетен процес на продукција од почеток до крај.

Видеото може да биде снимено на англиски, македонски или било кој друг јазик согласно потребата на клиентот.

Интерактивното видео може да се користи за едукација, onboarding, запознавање со компаниската култура и други намени кои заеднички можеме да ги дефинираме.

Контактирај нè