fbpx
transparent.png
Play Video

Промени го пристапот и
привлечи најдобри програмери кон твојата компанија

Продуктот Immersive Employer Branding ќе ти помогне да ги замениш непредизвикувачките, долги и текстуални огласи за работа со интерактивно и оригинално видео кое овозможува директен увид во работната атмосфера во твојата компанија.

Интерактивно видео за сеопфатно искуство

Immersive Employer Branding e интерактивно кое нуди директен увид во канцелариите и атмосферата на работното место. Содржината на видеото е динамична и самиот програмер може да ја контролира и управува, во зависност од неговиот интерес. Со само неколку кликови, видеото овозможува сеопфатно и персонализирано искуство во целата компанија!

transparent.png
Play Video

Видео кое ангажира е видео кое се памети!

Уникатно и виртуелно движење низ просторот

Интерактивното видео ги заменува едноличните огласи на LinkedIn, кои програмерите сè почесто ги одбиваат, и им овозможува да се движат низ компанијата со само неколку кликови.

Персонализирана визуелна комуникација

Директните пораки на кои сè помалку им се обрнува внимание се претворени во видео-продукт, кој е персонализиран соодветно на краткиот распон на внимание и потребата од визуелна комуникација.

Современ, брз и едноставен процес на вработување

Видеото не само што може да се гледа, туку може и да се управува и контролира, со што се овозможува искуство „од прва рака“ и се разликува од традиционалниот начин на вработување.

Замени ги класичните проблеми при регрутирање со автентично и оригинално
решение

Продуктот Immersive employer branding e создаден со цел да го замени постоечкиот и долг начин на аплицирање за работа и на текстуалните огласи им дава нов облик – видео кое брзо се гледа и разбира и може да се управува од страна на кандидатите.

Поради значително краткиот распон на внимание, сè помалку се чита текст. Поради тоа, Immersive employer branding нуди нов, предизвикувачки и впечатлив начин за придобивање на најдобрите кандидати за работа во форма на видео-содржина.

 

Со Immersive employer branding, потенцијалниот кандидат не мора јавно да го искажува својот интерес или да го открива својот идентитет, со што се спречува заинтересираноста на кандидатот да се протолкува како „нелојалност“ од страна на компанијата за која работи во моментот.

Приказната за компанијата е попривлечна кога вклучува интерактивна содржина

1 %
од испитаниците би погледнале содржина во форма на видео отколку да прочитаат текстуален оглас за работа
1 %
од компаниите забележале раст на заинтересираноста откако вградиле интерактивно видео во нивната стратегија за работа.
1 %
од фирмите кои направиле интерактивно видео изјавиле дека планираат да креираат многу повеќе видеа во овој формат во иднина.
1 %
од сениорите се изјасниле дека преферираат компании кои им овозможуваат оригинално и автентично искуство при процесот на аплицирање за работа.

Види дополнителни можности за што може да се користи IEB

Биди во тек со најуспешните компании во светот!

Да, за секој клиент ќе се снима ново, посебно и оригинално видео, кое вклучува целосен и комплетен процес на продукција од почеток до крај. 

 

Видеото може да биде снимено на македонски и на англиски јазик.

Концептот за интерактивно видео, може да опфати многу други активности кај IT компаниите, како што се: onboarding, inhouse trainings, company culture и слично.

 

Контакт

Телефонски број: +389 70 259 911
Email: contacts@vidivaka.mk
ул. Дренак 34А, 1000 Скопје